Verbouw
Woning
Exterieur, Interieur
Gerealiseerd
2007
2008

Deze vrijstaande woning, grenzend aan het Hendriksveld te Castricum, is in twee deelprojecten zowel aan de achterzijde als de voorzijde uitgebouwd. Hierbij is de bestaande architectuur leidend geweest.

Bij de aanbouw aan de achterzijde heeft een grote indelingsverandering van de leefruimte plaatsgevonden. De keuken is van de voorkant van de woning naar de achterkant verplaatst. Met de aanbouw erbij kon dit een echte woonkeuken worden, terwijl de resterende ruimte kon worden ingedeeld als zithoek, met aangrenzend een tv-hoek. De bestaande garage werd heringedeeld tot speelkamer en studeerkamer.

De aanbouw aan de voorzijde had als doel de entreehal te vergroten en meer opbergruimte te creëren.  De bestaande bogen in de voorgevel zijn gebruikt om deze uitbouw vorm te geven.

Op zolder was behoefte aan meer en betere opbergruimte, zonder verlies van slaapkamers. Hiervoor heeft Petra Kramer twee typen verrijdbare kasten ontworpen, die de schuine kappen netjes afsluiten. De kasten bieden direct toegankelijke opbergruimte en kunnen worden gebruikt als werkblad. Bovendien bieden ze, door het gebruik van wieltjes, een gemakkelijke toegang tot de grotere bergruimte onder de kap.

Voor beide aanbouwprojecten heeft Petra Kramer de ontwerpen gemaakt en de aanvragen bouwvergunning verzorgd. De zolderopbergmeubels heeft zij ontworpen en uitgetekend.

Bouwkundige aannemer: Lute & Opdam BV
Meubelmaker: Contentes