Over Petra Kramer

Petra Kramer is sinds 2004 werkzaam als zelfstandig architect, onder de naam petra kramer, architect bna. In haar atelier in Castricum werkt Petra aan

  • bouwkundig, technisch en architectonisch ontwerp
  • interieurontwerp
  • meubelontwerp

Naast het ontwerp verzorgt Petra op verzoek de volledige bouwkundige en technische uitwerking en de begeleiding van het bouwproces.

Uniek concept
Petra maakt voor ieder project gebruik van een uniek concept en programma van eisen, waarin duurzaamheid een belangrijke plaats inneemt. Zij werkt daarbij nauw samen met haar opdrachtgever.

Freelance
Als freelance architect voert Petra verschillende projecten uit voor IL Project in Amsterdam. Bovendien heeft zij diverse opdrachten gedaan voor Ddock, werkte ze samen met D-Project Company en Bouwburo Ingenieurs en was ze 14 jaar lang freelance verbonden aan Heyligers design+projects.

Opleiding
Petra kwam via de Wenckebach MTS en de Amstel HTS in 1990 terecht op de Academie van de Bouwkunst in Amsterdam, waar zij in 1997 afstudeerde als architect. Tijdens haar studie werkte zij bij Johan Nust (architect in Amsterdam) en Heyligers design+projects (Amsterdam) als bouwkundige, meubelontwerper en architect.

Overig

  • Petra was van 2007 tot 2012 verbonden aan de Historische Vereniging Alkmaar, als architectenlid van de Puienprijscommissie en
  • maakte voor de Kring Alkmaar van de BNA van 2008 tot 2016 deel uit van de redactie van het blad de “KringKollega” en de eerste 2 edities van de “ANH” [Architecten Noord Holland].