Verbouw
Winkel
Exterieur, Interieur
Gerealiseerd
2006
2006

Saenkanter Menswear is al jaren een gerenommeerd familiebedrijf en is zeer bekend in de Zaanstreek. Sinds de overname door de kinderen in 2005 is er een frissere wind gaan waaien, die uiting moest krijgen in een lichte, moderne entreepartij en een vergroting van het winkeloppervlak.

Aan de achterzijde van de winkel is  magazijnruimte betrokken bij de winkel, waardoor het winkeloppervlak flink groter werd. Het creëren van een lichtstraat op de plaats van de doorbraak zorgt voor veel daglicht achter in de winkel en heeft een grote aantrekkingskracht op het winkelend publiek.

De gehele winkel is voorzien van nieuw stucwerk, brandwerende kolombekledingen, een brandwerend plafond en een moderne flexibele verlichtingsinstallatie. Daarnaast zijn alle bestaande installaties vernieuwd, aangepast of uitgebreid en gescheiden van de bovenliggende woning. Zo kan het pand weer duurzaam en flexibeler worden ingezet.

Petra Kramer heeft het ontwerp, de aanvraag bouwvergunning, de coördinatie, de uitvoeringsbegeleiding en de volledige controle van het project op zich genomen en daarbij de opdrachtgever ontzorgd in het gehele traject.

Bouwkundige aannemer: Jan Vet BV