Verbouw
Winkel
Exterieur, Interieur
Gerealiseerd
2010
2010

In 2009 kregen de eigenaren van Saenkanter menswear en Saenkanter womenswear de mogelijkheid om de winkelruimte te huren naast het in 2006 verbouwde pand van Saenkanter menswear aan de Zaanweg in Wormerveer. Daarbij was een samenvoeging van beide winkels zeer gewenst. Er werd dus een doorbraak gerealiseerd die van beide winkels één winkelruimte maakte met ruimte voor dames- en herenkleding.

In de nieuw gehuurde winkelruimte was halverwege een lichthof gesitueerd. Dit lichthof is grotendeels gehandhaafd en is samen met het plafond “60 minuten brandwerend” afgewerkt naar de bovenliggende kantoorruimten. Het lichthof lag ter hoogte van de lichtstraat in de mannenwinkel en zorgde daarmee voor een voortzetting van het concept dat in 2006 was ingezet. Een zeer toegankelijke hoek die over de halve breedte van de winkel geopend kan worden, zorgt voor een laagdrempelige toegang en veel interactie met de Zaan.

De werkzaamheden van Petra Kramer behelsden het ontwerp, de bouwaanvraag en de coordinatie op de achtergrond tijdens het bouwproces.
Bouwkundige aannemer: Jan Vet BV