Verbouw
Werken
Exterieur, Interieur
Ontwerp
2014
2014

Er zijn 3 Kennemer Duincampings, met elk een eigen thema: Welness (Bloemendaal), Natuur (Geversduin) en Cultuur (Bakkum). Het bestaande Receptiegebouw van Camping Bakkum is in 2003 gebouwd en ruim 10 jaar later werd een uitbreiding van het kantoor noodzakelijk.

Opdracht
Petra Kramer kreeg de opdracht een idee te lanceren voor de benodigde uitbreiding, waarbij duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt was.

Concept

  • Het bestaande concept van het receptiegebouw was een ‘beukenblad’ (dakvorm) met een ‘eikel’ (zinken kegel) daar doorheen.
  • Voor de uitbreiding heeft Petra op het blad, naast de ‘eikel’, een ‘dauwdruppel’ geprojecteerd: een blauw, afgerond, afwijkend volume.
  • De gevel is  afgewerkt in blauwe zinken losange. Zo kan de ronde vorm ook mooi rond worden afgewerkt.
  • De bovenzijde van de ‘druppel’ is enigszins afgeplat om blauwe PV panelen t.b.v. duurzame energie-opwekking op het dak te kunnen plaatsen.
  • Als alternatief (goedkoper en vooral lichter in gewicht) is, in samenwerking met Bouwbedrijf Danny Teerenstra, de mogelijkheid  onderzocht de opbouw te maken in PolyStyreen elementen.

Helaas liet het budget een dergelijk ambitieus plan niet toe. De opdrachtgever heeft er daarom voor gekozen een tweede ‘blad’ bovenop het bestaande te laten plaatsen en dit te laten afwerken met geprofileerde staalplaten in de kleur van de ‘eikel’. Hiermee is de gewenste extra ruimte alsnog gerealiseerd.