Verbouw
Werken
Interieur
Gerealiseerd
2015
2016

Het eerste project dat Petra Kramer als freelance interieurontwerper voor il-office heeft uitgevoerd betreft de herinrichting van de 5e verdieping van het Bruggebouw aan het Bos & Lommerplein te Amsterdam. Hier is het softwarebedrijf Furore Informatica gehuisvest.

De opdracht was om met zoveel mogelijk hergebruik van bestaand meubilair een fris, herkenbaar, maar zacht interieur te ontwerpen.

Uitwerking
De bedrijfskleuren van Furore zijn rood en wit, wat op zich een vrij harde kleurencombinatie is. Echter, door de bestaande bureaus te voorzien van een linoleum top in de kleur ‘mushroom’ en bepaalde wanden in een crèmekleur af te werken wordt de combinatie van het geheel al als veel zachter ervaren.

Het concept van de plattegrond is een rode draad waarlangs bestaande kastenblokken, voorzien van een nieuw wit kader, als parels aan een ketting worden geregen. De vloerbedekking verloopt dan ook van fel rood in de loopzones naar een warme grijs op de werkvloer, of licht grijs in de pantryzone.

Een helder concept waarin het bestaande rode meubilair en de standaard lichtgrijze kasten dankbaar zijn opgenomen en met als resultaat een fijne opgefriste werkomgeving voor het ‘nieuwe werken’.